Hidasta elämää

Kotimaisia blogeja minimalismista

geometric marble shelf with books and decorative vase

TÄÄLLÄ esittelin suosikkejani ulkomaisista elämän yksinkertaistajista. Nyt ovat vuorossa kotimaiset minimalistit, joista löytyykin mielenkiintoisia ja taitavia kirjoittajia.

1. Virve Fredman

Virve Fredman kirjoittaa blogia minimalismista, kosmetiikasta ja onnellisesta elämästä. Hänen kokemuksensa kumpuavat uupumuksesta, kosmetiikka- addiktiosta sekä ulkomailla vietetyistä, hyvin vähällä tavaralla selvityistä vuosista. Virve on laittanut stopin ostelulle, työstressille sekä suorituskeskeisyydelle ja on sitä kautta löytänyt elämäänsä laatua. Hän keskittyy blogissaan muun muassa minimalismiin, kosmetiikkaan, matkustamiseen ja kirjoihin. Virven kirjalista onkin varsin inspiroiva. Taidan napata sieltä seuraavat lukutärpit https://www.virvefredman.com/hyvia-kirjoja/.

2. Ullajohanna

Ullajohanna kirjoittaa minimalismista, tavarasta, kuluttamisesta merkityksellisyydestä, hyvinvoinnista sekä itselleen tärkeistä harrastuksista ihmismielen koukeroin höystetyllä tavalla. Jutuissa käsitellään myös ajankäyttöä, palautumista, tietoisuutta, onnellisuutta sekä minimalismin syitä ja seurauksia. https://ullajohanna.fi/blogi/

3. Mustikkamaitoa

Ida kirjoittaa minimalismista ja ekologisuudesta rennolla otteella syyllistämättä ketään. Ja tämä mielestäni onkin minimalismin ydintä. Että kukin saa sitä harjoittaa itselleen riittävällä tavalla ja epätäydellisesti. Nuori Ida pohtii raikkaalla ja rohkealla tavalla poliittisia ja taloudellisia lähtökohtia maailman tavalle toimia. Hän näkee suuren kuvan, mutta lähtee liikkeelle omasta toiminnastaan. Zero waste- ajattelu eli jätteettömyys sekä veganismi ovat Idalle tärkeitä aiheita. Lue lisää: https://mustikkamaitoa.fi/.

4. Minimalismi

Minimalismi- blogin kirjoittajaa, Teemu Kuntoa lainaten: ”Kun pakolliset setämiesmuuvit, BMW:n omistaminen, benji-hyppy, nuori tyttöystävä, palkkaluokan tuplaaminen, riittävä määrä biletystä ja rattijuopumus, oli takana, valitsin minimalismin elämäntyyliksi, jota haluan jatkossa noudattaa. En siksi, että kokisin viehätystä asketismiin, vaan siksi, että haluan käyttää loppuelämäni asioihin, jotka ovat oikeasti minulle tärkeitä. Tämän vuoksi pyrin raivaamaan elämästäni kaiken turhan pois olennaisen tieltä.”

Erittäin hyvin sanottu. Ja tehty. Teemu on onnistumisen tiellä. Blogi on innostava kokoelma juttuja elämäntaparemontista minimalistista elämää kohden repsahduksineen päivineen. Aihealueina käsitellään tavaraa, liikkumista, perhe- elämää, asumista ja sosiaalista mediaa. Teemu on myös kirjoittanut aiheesta kirjan nimeltä Minimalisi, jonka luen heti, kun kirjaston jonossa olevat kymmenet eille sadan muut ovat sen lukenee. Lue lisää Teemun pohdintoja: https://minimalismi.fi/

5. Rahat- On Nainen

Tokihan talous ja etenkin oman talouden hallinta ovat olennainen osa henkilökohtaista minimalismia. Rahat-On Nainen keskittyy blogissaan taloudellisen riippumattomuuden saavuttamiseen pienten arkisten pohdintojen ja rahansäästövinkkien kautta. Hän myös kirjoittaa suhteesta rahaan, sijoittamisesta, budjetoinnista, säästämisestä sekä ruoasta ja kirjoista käytännölliseen ja lähestyttävään tapaan. On myös mielenkiintoista ja inspiroivaa seurata kirjoittajan henkilökohtaisia säästötavoitteita sekä – haasteita.

Insiproivia lukuhetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Captcha loading...