Avaat rintani kuin lyhdyn.

Sytytät sinne kynttilöitä.

Liekki on ihmisen elämän muotoinen.

A. W. Yrjänä.

Primera Dama on blogi teille kaikille, jotka olette huomanneet ensimmäisen naisen roolin sisältävän myös vuosisadan mutsin tittelin, kaiken kuningattaren kruunun, supersankarin viitan ja rouva projektipäällikön vastuun. Ennen kaikkia rooli sisältää sen pienen hetken sisään- ja uloshengityksen välillä, jolloin kaikki on hiljaa, jolloin on aikaa pohtia, mikä on se juttu…Voisiko tämän kaiken tehdä yksinkertaisemmin ja rakastaa jokaista hetkeä? Ja jos satutkin olemaan oman elämäsi Herra Presidentti, älä kainostele hypätä kyytiin. Kyllä se kuninkaankin kruunu välillä painaa päässä. Ja mistä nimi Primera Dama? Siitä, että olet itse oman onnesi seppä. Päätät itse, mitä valintoja teet ja minkälaiseksi rakennat maailmasi. Olet oman elämäsi ensimmäinen nainen.

Minulla oli kaikki ja on edelleen paljon. On koti, kaksi autoa, ura, pankkilaina ja kaikkea kivaa varastot täynnä. Se perinteinen unelma. Vaan varhaisaikuisuuden kovatkin kipuilut, saivat minut miettimään, olisiko elämässä jotain tärkeämpää. Jotain, joka olisi vähän vähemmän. Ensimmäisen avioliiton kariutuminen, vanhemman menetys ja lievä loppuunpalaminen olivat käännekohtia elämässä, jotka opettivat arvostamaan oikeita asioita ja tavoittelemaan jotain, mikä ei välttämättä alun perin kuulu menestyneen ja tehokkaan ihmisen kuvaukseen. Nimittäin hiljaisuutta, hitautta, yksinkertaisuutta ja rauhaa. Englannin kielessä tästä kaikesta voitaisiin käytää sanaa frugality. Se kuulostaa sanana jotenkin kovin askeettiselta, mutta sen määritelmä osuu kyllä kohdilleen. Nimittäin ”yltäkylläisyyden, tuhlailun ja ylimääräisyyden välttämistä aikaa, rahaa, ruokaa, luontoa tai muuta hyödykettä käytettäessä.”.

Nimeni on Karin ja olen ruuhkavuosissa huiteleva elämän ihmettelijä. Tärkeimpiä keskiöitä minulle ovat kansainvälinen avioliittoni, kolme tähän maailmaan saattamaani ihmistaimea sekä se, miten käytän aikaani, sisältäen työntekoni insinöörinä. Tärkeimpiä arvoja minulle ovat perhe, kiitollisuus, empatia, luovuus, hidas elämä, estetiikan arvostus, maapallon terveys, terveys ylipäätään, essentialismi, minimalismi sekä keskittyminen olennaiseen. Tärkeimpiä mielihyvää tuottavia askareita ja asioita minulle ovat liikunta, käsityöt, ruoka, viini, musiikki ja kirjoittaminen. Suurimpia painitatameja löytyy uramaailmasta, rahan ansainnasta ja hiljaisuuden löytämisestä maailmassa, joka arvostaa meteliä.

Olen asiantuntija ainoastaan oman elämäni elämisessä sekä yksittäisillä insinööritieteisiin liittyvillä aihealueilla. En siis tarjoa absoluuttisia totuuksia enkä ratkaisuja koko maailman arkikaaokseen, urakriisiin, rahahuoliin, ilmaston lämpenemiseen, elämän tarkoitukseen enkä ”Mitä tänään syötäisiin?”- paniikkiin. Jaan niistä mielelläni kuitenkin ajatuksiani ja pohdin niitä kanssanne.

Karin